Deze BBQ borrelplank combineert vijf publieksfavorieten: sappige MOINK balls, sticky kippenvleugels, bacon-jalapeño poppers, cheesy chorizo dip en knoflook-citrus garnalenspiesjes. Alles is voorbereid in logische stappen, met overlappende gaartijden en een eindspurt op directe hitte voor maximale knapperigheid. Makkelijk schaalbaar, ideaal voor Oud & Nieuw, sportavonden of elke zomerse borrel.
A. MOINK balls (±24 stuks)
- 600 g rundergehakt
- 1 ei
- 40 g panko
- 2 el all-purpose BBQ rub
- 12 plakken ontbijtspek, gehalveerd
- 120 ml BBQ-saus (voor het aflakken)
B. Sticky kippenvleugels
- 1,2 kg kippenvleugels
- 2 el kiprub (zoet/pittig)
- 120 ml honing + 120 ml BBQ-saus (glaze, 1:1)
C. Bacon-jalapeño poppers (±12 stuks)
- 12 jalapeño’s, gehalveerd en ontzaad
- 150 g roomkaas
- 80 g cheddar, geraspt
- 12 plakken ontbijtspek
D. Cheesy chorizo dip (skillet)
- 200 g chorizo, in blokjes
- 200 g roomkaas
- 150 g geraspte jonge kaas
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- Nacho’s of stokbrood om te dippen
E. Garnalenspiesjes (±8 spiesen)
- 400 g grote garnalen, gepeld/ontdarmd
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook, geraspt
- Rasp + sap van ½ citroen
- Snuf zout en peper
Afwerking & serveer
Verse peterselie/koriander, citroenpartjes, extra BBQ-saus, komkommerlinten, radijsjes