
Langoustine BBQ
-
Bijgerecht, Hoofdgerecht
-
Makkelijk
-
5 minuten
Een goede hamburger begint bij de basis: vers gehakt, de juiste kruiden en natuurlijk een hete barbecue. Zelf hamburgers maken op de BBQ is sappig, smaakvol en precies zoals jij ze wilt. Of je nou houdt van klassiek met kaas of juist all-out gaat met toppings, dit recept is jouw startpunt voor de ultieme BBQ-burger.
Gehakt mengen
Doe het gehakt in een grote kom en meng met ei, paneermeel, Worcestersaus, paprikapoeder, zout en peper. Kneed kort tot een stevige massa.
Burgers vormen
Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er platte burgers van. Druk in het midden een klein kuiltje met je duim om kromtrekken tijdens het grillen te voorkomen.
BBQ voorbereiden
Verhit de BBQ tot ongeveer 200°C en grill op directe hitte. Zorg dat het rooster schoon en goed heet is.
Burgers grillen
Leg de burgers op de BBQ en grill ze zo’n 4 à 5 minuten per kant. Wil je kaas? Leg een plak cheddar op de burgers tijdens de laatste minuut zodat het kan smelten.
Broodjes roosteren
Snijd de broodjes open en leg ze kort met de snijkant naar beneden op de BBQ voor een knapperige bite.
Samenstellen
Beleg de broodjes met de burger en toppings naar keuze: sla, tomaat, augurk, ui, en sauzen zoals mayo of ketchup.
Serveren
Serveer de hamburgers direct van de grill met een bijgerecht zoals frietjes, maiskolf of frisse coleslaw.
Zelf hamburgers maken op de BBQ is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezellig. Bekijk onze andere rundvlees recepten van de BBQ.
| Linkedin | Instagram | Facebook
Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies | Sitemap | Website door Hmmarketing & J-concept