BBQ hub Logo
Visspies BBQ

Visspies BBQ

Visspies BBQ is een van de meest veelzijdige en feestelijke gerechten voor op de barbecue. Met stevige witvis, zalm en garnalen combineer je het beste uit de zee op één spies. Het grillen zorgt voor een licht rokerige smaak, terwijl de verse groenten zorgen voor kleur en frisheid. Dit Visspies BBQ recept is niet alleen makkelijk te maken, maar ook ideaal voor zomerse avonden of een uitgebreid BBQ-diner met vrienden.

0,0 van 0 waarderingen
Voorbereidingstijd
20 minuten
Bereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Moeilijkheid
Makkelijk

Ingrediënten

  • 300 g stevige witvis (bijv. kabeljauw of tilapia)
  • 300 g zalmfilet
  • 200 g grote garnalen (gepeld en ontdarmd)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl zeezout
  • ½ tl zwarte peper

Overige benodigdheden

  • Houten of metalen spiesen
  • Snijplank en scherp mes
  • Mengkom
  • BBQ met deksel
  • Visspatel om de spiesen veilig te verplaatsen

Bereiding

  1. Snijd de visfilets in blokjes van ca. 3 cm. Houd ze stevig, zodat ze goed aan de spies blijven zitten.
  2. Snijd paprika en ui in grove stukken.
  3. Meng in een kom de olijfolie, knoflook, citroensap, citroenrasp, paprikapoeder, zout en peper tot een marinade.
  4. Voeg de blokjes vis en garnalen toe aan de marinade en laat minimaal 15 minuten intrekken.
  5. Rijg afwisselend vis, garnalen, paprika en ui aan de spiesen.
  6. Steek de BBQ aan en ga voor directe hitte van ca. 200 °C.
  7. Grill de spiesen 8–10 minuten, draai regelmatig zodat de vis gelijkmatig gaart.
  8. Serveer de spiesen direct, eventueel met een frisse yoghurtdip of citroenpartjes.

Oneindig veel mogelijkheden met visspies BBQ

Met dit recept voor Visspies BBQ maak je een zomers gerecht dat iedereen kan waarderen. Of je nu gaat voor klassieke smaken met citroen en knoflook of juist kiest voor een pittige of Oosterse variant, Visspies BBQ is altijd een succes. Het is snel klaar, gezond en brengt kleur en variatie op de barbecue.

Extra Tips

  • Gebruik houten spiesen? Laat ze minimaal 30 minuten weken in water om verbranden te voorkomen.
  • Snijd de vis niet te klein: blokjes van ca. 3 cm blijven het best heel.
  • Wissel vis af met groenten voor extra kleur en smaak.

Variaties

Pittige Visspies BBQ

Voeg een theelepel chilipoeder of wat verse rode peper toe aan de marinade. Combineer met een pittige yoghurtsaus voor extra kick.

Oosterse Visspies BBQ

Gebruik sojasaus, sesamolie en gember in de marinade. Bestrooi de gegrilde spiesen met sesamzaadjes en verse koriander.

Wat vond je van dit recept?
Geschreven door
  • + Gratis welkomscadeau

Alles voor BBQ's direct in jouw mail

Mis niets meer! Ontvang de beste BBQ-tips, recepten en aanbiedingen direct in jouw mailbox. Schrijf je nu in en ontvang een gratis welkomscadeau!
Privacyverklaring*
Vele grillmasters gingen je al voor!

Andere recepten

Populaire categorieën

BBQ hub Logo
BBQ Hub, dé centrale plek voor alles wat met barbecueën te maken heeft. Hier begint jouw smaakvolle ontdekkingstocht. Of je nu zoekt naar klassieke recepten, verrassende smaakcombinaties of inspiratie voor jouw volgende feest, bij ons vind je alles wat je nodig hebt.
©2025 BBQHUB.nl

Jouw gratis BBQ-cadeautje!

Ontvang direct de preview van De Ultieme Kamado Gids in je mailbox.
Vol met tips en inspiratie die je nergens anders vindt. Heerlijk voor je volgende BBQ!
Privacyverklaring*
1 á 2 mails per maand

Ontvang gratis de voorproef van De Ultieme Kamado Gids!

Benieuwd naar geheime kamado-tips die je nergens anders vindt? Download nu gratis de preview van De Ultieme Kamado Gids en ontdek alvast een paar smaakvolle trucs voor jouw volgende BBQ.
Privacyverklaring*
1 á 2 mails per maand