Sticky drumsticks zijn een onweerstaanbare favoriet op de BBQ. Het geheim zit in de zoete, kleverige saus die karamelliseert tijdens het grillen en zorgt voor een heerlijke smaakexplosie. Perfect als borrelhapje, hoofdgerecht of snack tijdens een zomerse BBQ-avond!
- Dep de drumsticks droog met keukenpapier. Meng de olijfolie en de BBQ-rub en wrijf de drumsticks hiermee in. Laat dit vervolgens 15 minuten intrekken
- In de tussentijd kan je de BBQ aansteken, bereid deze voor op indirecte hitte en breng de temperatuur naar 180-200 °C. Voeg het rookhout toe zodra de BBQ op temperatuur is.
- Meng de BBQ-saus, honing, sojasaus en chilisaus in een kommetje. Verwarm de saus lichtjes op de BBQ of in een pannetje.
- Plaats de drumsticks op de BBQ en sluit de deksel. Grill de drumsticks voor 30 minuten en draai ze halverwege om.
- Smeer de drumsticks in met de saus. Grill ze vervolgens nog 10-15 minuten, terwijl je ze regelmatig omdraait en opnieuw insmeert. Hierdoor karamelliseert de saus en worden de drumsticks écht sticky!
- Controleer met een kernthermometer of de drumsticks een kerntemperatuur van 75 °C hebben bereikt. Wanneer dit het geval is, zijn ze klaar om te serveren.
Laat de sticky drumsticks een paar minuten rusten nadat je ze van de BBQ hebt gehaald. Serveer het direct met een portie frietjes of een lekker broodje en geniet van de perfecte combinatie van sappig vlees en kleverige saus.