BBQ hub Logo

Pulled beef taco

Langzaam gegaard rundvlees op de BBQ, rokerig en vol smaak, geserveerd op een warme tortilla met frisse toppings… Dat is genieten! Deze pulled beef taco is perfect voor een zomerse avond met vrienden of als smaakvol hoogtepunt van je BBQ sessie. Zet je Kamado aan, bereid je voor op low & slow, en laat de smaken het werk doen.

  • 30 minuten
  • 5 uur
  • 5 uur en 30 minuten
  • 4 personen

Ingrediënten

Voor de pulled beef:

  • 1 kg runderprocureur of sukade
  • 2 uien, in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 300 ml runderbouillon
  • Sap van 1 limoen
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • Peper & zout
  • Rub naar keuze (bijv. Tex Mex of BBQ rub)
  • Scheutje olijfolie

Voor de taco’s en toppings:

  • 8 tortilla’s (middelgroot)
  • 200 g geraspte cheddar of pittige kaas
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • Verse koriander
  • 125 ml zure room
  • Jalapeño’s (optioneel)

Overige benodigdheden

  • (Digitale) kernthermometer
  • Braadslede of gietijzeren pan (BBQ-proof)
  • Woodchunks (bijv. eiken of hickory)
  • Snijplank & mes
  • Mengkommen
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Voorbereiden van het vlees:

    • Dep het vlees droog en wrijf het in met de rub.

    • Laat minimaal 30 minuten intrekken (langer = meer smaak, dus mag ook een nachtje).

  2. Kamado op temperatuur brengen:

    • Richt je Kamado in op indirect grillen, temperatuur rond de 120-130°C.

    • Voeg wat woodchunks toe voor extra rookaroma.

  3. Vlees roken:

    • Leg het vlees direct op het rooster of op een rekje boven een lekbak.

    • Rook tot een kern van ongeveer 70-75°C. Dit duurt ± 3 uur.

  4. Inpakken en stoven:

    • Haal het vlees van de BBQ en plaats het in een braadslede of gietijzeren pan.

    • Voeg uien, knoflook, tomatenblokjes, sinaasappelsap, bouillon, limoensap en extra kruiden toe.

    • Dek af met aluminiumfolie of deksel en zet terug op de BBQ.

    • Laat het vlees garen tot het een kerntemperatuur van 92-96°C bereikt en makkelijk uit elkaar valt (± 2 uur).

  5. Pulled beef maken:

    • Haal het vlees uit de pan en trek uit elkaar met twee vorken.

    • Laat de saus eventueel inkoken op de BBQ en meng daarna het vlees er weer doorheen.

  6. Toppings maken:

    • Meng tomaat, rode ui en koriander tot een frisse salsa.

    • Bereid de zure room en eventuele jalapeño’s voor.

  7. Taco’s afmaken:

    • Gril de tortilla’s kort op het rooster tot ze warm zijn.

    • Beleg met pulled beef, kaas, salsa en zure room. Vouw dicht en serveer direct!

Pulled beef taco toppings

De pulled beef taco is natuurlijk de ster van de show, maar de toppings maken het geheel écht af. Ga voor een frisse tomatensalsa met rode ui en koriander voor wat zuur en crunch. Zure room zorgt voor romigheid en balans bij het pittige vlees, terwijl geraspte cheddar of oude kaas smelt op de warme beef en extra hartigheid toevoegt. Ook lekker: plakjes avocado, vers limoensap, jalapeño’s voor wat pit, of een koolsalade (slaw) voor extra bite en frisheid. Liever wat zoets erbij? Denk dan aan mango- of ananassalsa. Zo stel je zelf de ultieme smaakcombinatie samen, precies zoals jij ‘m het lekkerst vindt. Op deze manier is de pulled beef taco geschikt voor iedereen!

Deze pulled beef taco is natuurlijk heerlijk, ben je benieuwd naar onze top 10 rundvlees gerechten? Bekijk hier!

Alles voor BBQ's direct in jouw mail

Mis niets meer! Ontvang de beste BBQ-tips, recepten en aanbiedingen direct in jouw mailbox. Schrijf je nu in!
  • 1 á 2 mails per maand
Privacyverklaring*
BBQ hub Logo
BBQ Hub, dé centrale plek voor alles wat met barbecueën te maken heeft. Hier begint jouw smaakvolle ontdekkingstocht. Of je nu zoekt naar klassieke recepten, verrassende smaakcombinaties of inspiratie voor jouw volgende feest, bij ons vind je alles wat je nodig hebt.
©2025 BBQHUB.nl

| Linkedin | Instagram | Facebook