De Marokkaanse keuken staat bekend om zijn rijke smaken en geurige kruidenmengsels. Deze Marokkaanse kip marinade is een smaakexplosie van specerijen die jouw BBQ-gerechten naar een hoger niveau tilt. Perfect voor kipfilets, drumsticks of zelfs een hele kip. Met deze Marokkaanse kip marinade zorg je ervoor dat jouw kip mals, sappig en vol van smaak wordt. Een must-try voor elke BBQ-liefhebber!
- Doe de Griekse yoghurt, olijfolie en citroensap in een grote mengkom.
- Voeg de knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, kurkuma, kaneel, cayennepeper, zout en zwarte peper toe.
- Meng alles goed door elkaar tot een gladde marinade.
- Doe de kipfilets in de plastic zak of afsluitbare bak en giet de marinade erbij.
- Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de marinade.
- Sluit de zak of bak goed af en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Voor het beste resultaat kun je de kip een hele nacht laten marineren.
- Haal de kip ongeveer 30 minuten voor het grillen uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
- Grill de kip op een hete BBQ tot deze gaar en goudbruin is.
- Garneer met verse peterselie of koriander en serveer direct.
Naast deze Marokkaanse kip marinade hebben we nog veel verschillende landen met overheerlijke kip marinades.