Maïs op de BBQ is een echte klassieker. Of je nu een gezellige BBQ organiseert of gewoon zin hebt in een snelle snack, maïskolven van de barbecue zijn altijd een goed idee. Dit recept geeft je de perfecte balans tussen zoet en rokerig, met een zachte binnenkant en een licht gekaramelliseerde buitenkant. Klaar in een handomdraai en geschikt als heerlijke groente op BBQ, voor zowel vegetariërs als vleesliefhebbers.
- Verwijder de buitenste bladeren van de maïskolven, maar laat de binnenste laag zitten om de maïs te beschermen tijdens het grillen. Laat de mais 10 minuten weken in een bak met water. Dit voorkomt dat de bladeren verbranden op de BBQ.
- Zorg dat de BBQ een temperatuur van ongeveer 180-200 graden heeft. Als je een houtskoolbarbecue gebruikt, zorg dan dat de kolen mooi gloeien en leg de maïskolven indirect (niet direct boven de kolen).
- Smelt de boter en meng dit met de honing, paprikapoeder en zout. Voeg eventueel wat chilivlokken toe als je van een pittige smaak houdt.
- Leg de maïs op de BBQ, met de bladeren erop. Grill ze ongeveer 15-20 minuten en draai ze regelmatig om met de tang. Als de bladeren zwart worden, is dat normaal. Dit beschermt de maïskern.
- Gebruik een keukenkwastje om de boter-marinade gelijkmatig over de maïskolven te smeren tijdens het grillen. Herhaal dit elke 5 minuten voor extra smaak.
Haal de maïs op de BBQ er van af en verwijder de laatste bladeren. Besprenkel eventueel met wat extra zout of boter. Serveer warm voor de lekkerste smaak!