Een broodje buikspek, een heerlijk broodje met een sappig vlees dat toch een knapperige textuur heeft. Met een perfecte balans van zoet, zout en een vleugje pittigheid. Ideaal voor een feestje, een BBQ of gewoon als je zin hebt in iets lekkers. In dit recept vertellen we stap voor stap hoe jij het beste broodje buikspek klaar kan maken, dat smelt in je mond en tegelijkertijd knispert bij elke hap!
- Snij een de vetlaag van de buikspek kruislings in, zonder in het vlees te snijden. Bestrooi daarna het buikspek royaal met zout en peper en laat dit 30 minuten intrekken.
- Meng in een kom de sojasaus, honing, sesamolie, rijstazijn, knoflook, gember en de vijfkruidenpoeder. Smeer het stuk buikspek hier goed mee in, vooral de plekken waar je de vetlaag hebt ingesneden.
- Stel je BBQ in voor indirect grillen op een temperatuur van 120-140 °C. Zet de drippan alvast klaar en voeg een stukje rookhout toe voor extra smaak.
Het broodje buikspek op de BBQ
- Leg het buikspek met de vetkant naar boven op de BBQ. Sluit de deksel en rook het buikspek voor ongeveer 2 uur, totdat de kerntemperatuur 70 °C heeft bereikt.
- Wanneer het buikspek een kerntemperatuur heeft van 70 °C ga je over naar een directe opstelling en grill je het buikspek kort aan de vetkant, totdat deze mooi krokant is.
- Snij vervolgens de briochebroodjes op en rooster ze kort op de BBQ voor een knapperige bite.
- Snij het buikspek in dunne plakjes. Beleg de broodjes met plakjes buikspek, komkommer lente-ui en eventueel een beetje sriracha voor extra pit.
Serveer het direct en geniet van jouw broodje buikspek!