BBQ hub Logo
Aardappels van de BBQ

Aardappels van de BBQ

Aardappels zijn misschien wel het meest veelzijdige bijgerecht dat je op de barbecue kunt bereiden. Van gepofte aardappels in folie tot gevulde varianten met kaas en spek: de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit recept voor aardappels van de BBQ laat je stap voor stap zien hoe je ze perfect bereidt. De aardappels zijn zacht en kruimig van binnen, krokant van buiten en passen geweldig bij elk stuk vlees of vis van de grill.

0,0 van 0 waarderingen
Voorbereidingstijd
15 minuten
Bereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Moeilijkheid
Makkelijk

Ingrediënten

  • 6 grote vastkokende aardappelen
  • 150 g spekblokjes
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Overige benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Aluminiumfolie of een skillet
  • Snijplank en scherp mes
  • Kom om te mengen
  • Lepel om aardappels uit te hollen

Bereiding

Voorbereiden aardappelen

  1. Was en borstel de aardappels schoon. Kook ze 10 minuten voor in een pan met water en laat afkoelen.
  2. Snijd de aardappelen doormidden en hol ze voorzichtig uit met een lepel. Bewaar het binnenste.

Vulling maken

  1. Bak de spekblokjes krokant in een pan.
  2. Meng de uitgeholde aardappelstukjes met crème fraîche, lente-ui, kaas en spekjes. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelen vullen

  1. Vul de uitgeholde aardappelen met het mengsel. Plaats ze in een skillet of wikkel ze in aluminiumfolie.

BBQ voorbereiden

  1. Steek de BBQ aan en richt in voor indirect grillen op ca. 180 °C.

Garen

  1. Plaats de gevulde aardappelen boven de indirecte zone. Laat ze 10–15 minuten garen tot de kaas gesmolten is en de bovenkant licht krokant.

Serveren

  1. Haal de aardappels van de BBQ en serveer direct als bijgerecht.

Aardappels van de BBQ als bijgerecht

Wie op zoek is naar een veelzijdig bijgerecht moet dit recept voor aardappels van de BBQ zeker proberen. Of je ze vult, poft of roostert: aardappels van de BBQ zijn altijd een succes. De combinatie van zachte binnenkant en krokante buitenkant maakt dit gerecht onmisbaar bij elke barbecue.

Extra Tips

  • Zorg dat alle aardappels ongeveer even groot zijn, zo zijn ze tegelijk gaar.
  • Gebruik aluminiumfolie als je ze direct tussen de kolen legt voor extra rooksmaak.
  • Voor een snelle variant kun je de aardappels ’s ochtends al koken en vullen, zodat ze ’s avonds direct de BBQ op kunnen.

Variaties

Pittige aardappels van de BBQ

Meng wat jalapeñoringetjes en gerookt paprikapoeder door de vulling voor een pittige kick.

Mediterrane aardappels van de BBQ

Voeg olijven, zongedroogde tomaten en oregano toe aan de vulling. Besprenkel voor het serveren met wat olijfolie en citroenrasp.

Wat vond je van dit recept?
Geschreven door
  • + Gratis welkomscadeau

Alles voor BBQ's direct in jouw mail

Mis niets meer! Ontvang de beste BBQ-tips, recepten en aanbiedingen direct in jouw mailbox. Schrijf je nu in en ontvang een gratis welkomscadeau!
Privacyverklaring*
Vele grillmasters gingen je al voor!

Andere recepten

Populaire categorieën

BBQ hub Logo
BBQ Hub, dé centrale plek voor alles wat met barbecueën te maken heeft. Hier begint jouw smaakvolle ontdekkingstocht. Of je nu zoekt naar klassieke recepten, verrassende smaakcombinaties of inspiratie voor jouw volgende feest, bij ons vind je alles wat je nodig hebt.
©2025 BBQHUB.nl

Jouw gratis BBQ-cadeautje!

Ontvang direct de preview van De Ultieme Kamado Gids in je mailbox.
Vol met tips en inspiratie die je nergens anders vindt. Heerlijk voor je volgende BBQ!
Privacyverklaring*
1 á 2 mails per maand

Ontvang gratis de voorproef van De Ultieme Kamado Gids!

Benieuwd naar geheime kamado-tips die je nergens anders vindt? Download nu gratis de preview van De Ultieme Kamado Gids en ontdek alvast een paar smaakvolle trucs voor jouw volgende BBQ.
Privacyverklaring*
1 á 2 mails per maand