Sappige kipdijfilet BBQ
Met deze methode voor kipdijfilet BBQ krijg je sappige dijen met een plakkerige glaze en subtiele rooksmaak. Perfect voor een zomerse avond; deze kipdijfilet BBQ combineert zoet, zuur en pit voor een gebalanceerd bord.

Zin in sappige kip met een glanzende, licht pittige glaze? Deze kipdijfilet BBQ combineert een snelle marinade met een frisse limoen-honinglak voor maximaal smaak en minimale moeite. Gegrild op de kamado met een vleugje rook en afgewerkt met limoen en kruiden. Perfect voor doordeweeks of als publiekslieveling tijdens je volgende BBQ.
Met deze methode voor kipdijfilet BBQ krijg je sappige dijen met een plakkerige glaze en subtiele rooksmaak. Perfect voor een zomerse avond; deze kipdijfilet BBQ combineert zoet, zuur en pit voor een gebalanceerd bord.
Stel de kamado in op 150–160 °C indirect met hitteschild. Bestrooi de kipdijfilet BBQ licht met extra gerookt paprikapoeder en leg 1–2 appelhoutchunks op het vuur. Gaar 45–60 minuten tot 74–75 °C. Lak de laatste 10 minuten met de glaze voor een diep rokerige, plakkerige afwerking.
Vervang de glaze door een snelle mangolakken: 3 el mangochutney, 1 el honing, 1 el limoensap, 1 tl sojasaus en snuf chilivlokken. Verwarm kort zodat het smeerbaar is en lak de laatste minuten. Serveer de kipdijfilet BBQ met verse munt en extra limoen.


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies | Cookie-instellingen | Sitemap | Website door Hmmarketing & J-concept